Aвтомобилите под наем

Какво искаме да знаем за автомобилите под наем

Популярността на услугата автомобил под наем през последните години става все по-голяма, още повече, че за много хора този вариант изглежда много по-атрактивен, отколкото да притежават собствен автомобил.

Все по-високи данъци, все по-скъпи застраховки, многобройни винетки, скъпи горива, поддръжка и технически прегледи - всичко това може да отчая дори и най-големите мераклии да притежават собствен автомобил.

И докато услугата рент-а-кар става все по-популярна, това съвсем не означава, че няма много въпроси, които хората да си задават и чиито отговори да искат да научат. На някои от тези въпроси сме отговорили на следващите редове.

Може ли нает автомобил да ми бъде доставен на посочено от мен място

В почти всички агенции за отдаване на автомобили под наем можете да поръчате автомобил, който да ви бъде доставен на посоченото от вас място.

Това важи не само за туристическите центрове в страната, но и за градове като София и много други (ако искате да наемете автомобил под наем в София, можете да прочетете на SpeedyCars.eu).

Ако решите да се възползвате от тази услуга, ще можете да получите вашия автомобил под наем директно пред вратата на сградата, в която сте отседнали, независимо дали е в комплекс от апартаменти или хотел. 

Мога ли да оставя колата навсякъде

Агенциите за отдаване на автомобили под наем в София и в другите градове на страната по правило нямат проблем с това да оставите нает автомобил на място, което е различно от това, на което сте наели возилото.

Разбира се, в зависимост от политиката на компанията и от това колко далеч е мястото, на което искате да оставите автомобила, това може да ви струва повече, отколкото е стандартната цена за наемане.

Има ли значение дали имам кредитна или дебитна карта

В повечето случаи, за агенциите за отдаване на коли под наем няма голяма разлика дали имате кредитна или дебитна карта. Това е резултат от няколко причини. На първо място, дебитните карти стават все по-популярни.

Много хора ги предпочитат пред кредитните, а това означава, че агенциите за отдаване на автомобили под наем ще трябва да се лишат от много клиенти, ако се придържат към това остаряло правило.





{START_COUNTER}