LED лампи - какви видове различаваме

 

LED лампите в наши дни напълно завладяха пазара и изместиха добрите стари традиционни крушки. Разбира се, това би било невъзможно ако не притежаваха толкова много качества, като дълъг живот и икономичност.

Трябва да се отбележи и това, че като цяло в света политиката е насочена към по-голяма икономичност и спазване на определени стандарти на енергийна ефективност.

Какви видове LED лампи различаваме

На пазара в наши дни се предлагат няколко основни вида лед лампи. Някои от най-често срещаните видове от тях са следните:

Стандартни LED крушки

Това са най-често срещаният тип LED лампи, които изглеждат подобни на традиционните крушки с нажежаема жичка, но в по-съвременен вариант.

Те се предлагат в различни форми и размери и могат да се използват в повечето осветителни тела.

Те обикновено се използват за осветление на конкретни части от дома, за изпълнение на задачи или акцентно осветление, като подчертаване на произведение на изкуството или декоративен елемент.

Освен това, точно този тип лед лампи се използват за централно осветление на тавана в дневната, кухнята или спалнята.

LED прожекторите

LED прожекторите са проектирани да осигуряват светлина с много висок интензитет и върху по-широка площ. Много често се слагат датчици за движение за да се включват автоматично.

Те обикновено се използват за външно осветление, като например за целите на сигурността, например пред портата на вилата, пред входната врата, пред гаража и други.

Тръбни светлини

LED тръбните светлини са предназначени да заменят традиционните флуоресцентни тръбни светлини.

Те обикновено се използват в търговски и индустриални условия, като офиси, складове и фабрики.

Панелни светлини

LED панелните светлини са тънки, плоски светлини с квадратна форма, които се използват за общо осветление. Те обикновено се използват в офиси, училища, болници и други търговски обекти.

LED ленти

LED лентите са гъвкави и могат да бъдат нарязани, за да отговарят на различни дължини.

Те обикновено се използват за декоративни цели, като например за акцентно осветление в стая или за подчертаване на елемент като стълбище.

Много често служат за допълнителен елемент по ъглите на вградените кухненски шкафове, както и в коридорите, което ви позволява да използвате кухнята вечер или да преминете през коридора без да включвате допълнително осветление.

Интелигентни (смарт) LED лампи

Смарт LED лампите могат да се управляват с помощта на приложения за смартфон или гласови команди чрез интелигентна домашна система като Amazon, Siri, Alexa или Google Assistant.

Те ви позволяват да регулирате яркостта, цвета и други настройки на светлината, без да се налага физически да докосвате крушката.





{START_COUNTER}